20Mbps, 100Mbps, 1Gbps

Entry ni dikarang sebab rasa jelez kat satu negara ni iaitu Korea Selatan...alaaa,, yang orang gila kan sangat pasal k-pop tu, negara ni lah.. (aku pun k-popers gak...wakaka)

Tapi nak cakap benda best nya, kelajuan internet kat Korea Selatan ialah 100Mbps...woahhhhhh... saya yang guna celcom broadband ni pun paling laju pernah dapat 6Mbps, tu pun rasa heaven gila lah dapat download video2 semua HD dengan pantasnya, yang kat Korea sampai 100Mbps tu mesti sekelip mata jer nak mendownload....kalah iklan U-mobile kat TV yang menggembar-gemburkan kelajuan 42Mbps

sumber: Google lah..mana lagi..?

x cukup lagi tu, diorang boleh pulak nak upgrade kelajuan jadi 1Gbps
mak aih.....gembiranya hidup, kat Malaysia kelajuan internet biasa 20Mbps....jauhhhhhhhh sangat ketinggalan tu...kalau nak download full movie adela dalam 1-2 jam, tapi kalau gi Korea dapat menikmati 1Gbps, cer citer sikt berapa minit jer nak download??wawawa.....

nota kaki:jom pindah Korea wahai pendownload tegar sekalian!

6 comments:

  1. haha..kat Malaysia UNIFI yg 4MBps dah heaven..apetah lagi yg 1000 kat korea tu..memang full hardisk..

    ReplyDelete
  2. mmg laju btul tu...tapi berapa caj dia gaknya kan....

    ReplyDelete
  3. aku rasa macam aku ade bace kat paper la~

    ReplyDelete
  4. @syukri: kan..kan..gerenti harddisk suma sebat yang 1tera punyer..haha

    ReplyDelete
  5. @ku-cit: diorang kaya 2 kot..hehe

    ReplyDelete
  6. @sally: hehe...pengetahuan ni mmg aku amek dr paper pun..

    ReplyDelete

let's komen-mengomen..